29 apr. 2010

Strategiile bogăţiei şi fericirii (XXVI)

autor: Valentin DOLGANIUC
Motto: „Viaţa noastră este aşa cum o fac gândurile noastre să fie.”
Lumea ascunsă a subconştientului
S-ar putea să nu fii conştient de acest lucru, dar tu te afli permanent în două lumi care interferează: lumea ta subconştientă, care constă în gândurile, sentimentele şi atitudinile tale şi lumea ta conştientă, care constă în oamenii, locurile şi circumstanţele în care te afli de-a lungul vieţii. Subconştientul tău este o unealtă puternică, ce ţi-a influenţat şi va continua să-ţi influenţeze fiecare aspect al vieţii. Este partea vitală a ceea ce eşti tu, care îţi determină reuşitele sau eşecurile.

Forţele opuse

Cum are subconştientul o asemenea putere, care determină reuşita sau eşecul? Răspunsul se conţine în cele două mari puteri pe care le posedă: puterea de a atrage succesul şi puterea de a respinge succesul.
Te rog să-ţi aminteşti: ai avut parte de zile când totul mergea prost?

Din momentul în care te-ai trezit şi ai vărsat cafea pe costumul cel nou, urmat de maşina care nu pornea şi de traficul infernal, culminând cu o zi dezastruoasă la serviciu. Pe de altă parte, există şi zile în care totul merge aşa cum îţi doreşti şi ţi se pare că nu poţi greşi.

Hai să analizăm aceste situaţii. Eşti aceeaşi pesoană, care face aceleaşi lucruri, dar ce te face să te dai bătut într-o zi şi să ajungi un campion a doua zi? Ce îi face pe oamenii de mare succes ca în anumite zile să exceleze în tot ce fac, iar în altele să sufere doar eşecuri?

Răspunsul se regăseşte în conflictul permanent dintre cele două mari puteri ale subconştientului. Aceste două forţe se luptă permanent pentru supremaţie şi starea ta de spirit zilnică depinde de care dintre ele domină.

Pe de o parte, ai AMP (Atitudine Mentală Pozitivă), iar pe de alta, ai AMN (Atitudine Mentală Negativă). Prima poate atrage viaţa pe care ţi-o doreşti: bani, putere, prestigiu, sănătate, fericire şi recunoaştere. Cealaltă poate respinge toate aceste lucruri.
Atitudinea Mentală Pozitivă este cea care îi face pe oameni să-şi atingă cele mai măreţe visuri ale lor, iar Atitudinea Mentală Negativă - cea care îi face pe oameni să se târască, fără a reuşi să se ridice şi să realizeze ce-şi doresc.

Când mintea ta este dominată de gânduri de ură, gelozie, îngrijorare, invidie etc., îţi creezi singur Atitudinea Mentală Negativă. Şi viceversa, Atitudinea Mentală Pozitivă ţi-o creezi atunci când mintea ta este dominată de gânduri de dragoste, sinceritate, optimism, credinţă, curaj, generozitate, speranţă, ambiţie, încredere, iniţiativă etc.
Aşadar, fii conştient că abilitatea de a reuşi în tot ceea ce faci depinde de cât de mult reuşeşti să ai o minte dominată de gânduri pozitive.

Adoptă AMP (Atiudine Mentală Pozitivă)

Adoptarea unei Atitudini Mentale Pozitive are o importanţă covârşitoare asupra măsurii în care reuşeşti să te bucuri de succes în toate domeniile vieţii tale, întrucât influenţează tot ceea ce faci.
Oamenii care au succes par să aibă acces constant la această stare pozitivă.

Cei care ajung printre învingători sunt maeştri în a-şi exploata acea parte a minţii, care le furnizează toate calităţile pozitive şi pline de putere.

Pentru a-ţi dezvolta o minte dominată de gânduri pozitive, trebuie să fii mereu atent la gândurile cu care îţi hrăneşti mintea. Poţi face acest lucru doar dacă te concentrezi asupra a ceea ce îţi doreşti de la viaţă şi nu asupra a ceea ce nu-ţi doreşti.

„Umple-ţi mintea cu gânduri pozitive.
Umple-ţi mintea cu oameni pozitivi.
Apoi îţi vei umple Lumea cu tot ce îţi doreşti.”

Protejează-ţi „calculatorul” intern împotriva viruşilor

Oamenii nu realizează că subconştientul este asemenea unui calculator performant, care nu doarme niciodată şi care absoarbe constant informaţii, fără ca tu să fii conştient de acest lucru. Gândeşte-te, de exemplu, la acele reclame care sunt difuzate permanent la televizor.

Bănuiesc că tu crezi că eşti mult prea inteligent pentru ca ele să aibă efect asupra ta. Greşit! Nu contează ce vezi sau auzi, dacă în mod conştient eşti de acord sau nu cu acel lucru, pentru că, atunci când ele se repetă suficient de des, te afectează. Îţi influenţează gândurile şi părerea despre acel produs, poţi să fii conştient sau nu de aceasta, să vrei sau nu acest lucru. Subconştientul tău acceptă informaţia despre acel produs ca fiind adevărată.

Astfel, îţi formează păreri despre acel produs, fapt care îţi influenţează acţiunile ulterioare.

Aşadar, trebuie să fii extrem de atent la ceea ce permiţi să pătrundă în subconştientul tău. Dacă el a absorbit continuu temeri, va accepta aceste gânduri ca fiind adevărate şi le va transforma în credinţe.

Pericolul constă în faptul că subconştientul va continua apoi să le transforme în realitate, atrăgând exact acele situaţii sau lucruri de care te temi. Este un fapt demonstrat! Cu siguranţă, ceea ce există în subconştientul tău este strâns legat de ceea ce se întâmplă în viaţa ta.

Dacă eşti hotărât să-ţi canalizezi gândurile permanent asupra lucrurilor rele din viaţă şi îţi imprimi în minte imaginea unui viitor întunecat, fii pregătit să-ţi suporţi propriul pronostic negativ. Dacă, în schimb, îţi vei imprima o imagine plină de speranţă, curaj şi acţiuni pozitive, te poţi aştepta ca aceste lucruri să apară în viaţa ta.

Puterea neexploatată a minţii

Se spune că cei mai mulţi dintre noi folosim mai puţin de 5% din capacitatea creierului nostru şi totuşi suntem capabili să realizăm lucruri uimitoare. Fiecare dintre noi poate avea o viaţă măreaţă, însă depinde de noi dacă folosim sau nu acest dar măreţ – mintea noastră.

Dacă oamenii folosesc mai puţin de 5% din capacitatea creierului, care este scopul restului de 95%? Ne cred că era necesar doar pentru a umple un spaţiu gol. Oare această parte a creierului are o destinaţie, asemenea tuturor celorlalte părţi ale corpului uman?

Oare ce minuni am putea obţine, dacă am crede nemărginit în noi înşine şi am exploata zonele nefolosite ale minţii noastre?
Puterea remarcabilă şi nelimitată a subconştientului merge mai departe de ce considerăm noi că este normal şi posibil. Oricât de incredibil ar părea, tu îţi poţi convinge subconştientul să-ţi aducă tot ce vrei de la viaţă.

Bună dimineaţa!
Şi tu poţi fi un învingător!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu