15 apr. 2010

Puterea infinită din interiorul tău

Puterea infinită din interiorul tău
Există un singur timp în care putem trăi – în timpul prezent. Milioane de oameni îşi produc un rău inimaginabil, prin faptul că-şi petrec o mare parte a vieţii, trăind în trecut sau în viitor.
Imaginează-ţi că mintea ta este un automobil care merge pe o stradă cu sens unic, numită viaţă. Partea din faţă este viitorul tău, iar cea din spate este trecutul.

Aşa cum automobilul, care este mintea ta, nu poate întoarce, aşa nici tu nu poţi trăi în trecut. Unii încearcă să facă acest lucru, îngrijorându-se pentru ce au făcut sau ce au lăsat în urmă. Aceasta le încetineşte progresul, deoarece nu se concentrează suficient pentru a-şi controla automobilul în prezent.
La fel stau lucrurile şi atunci când te îngrijorezi şi te gândeşti prea mult la viitorul îndepărtat. Progresul încetineşte şi te confrunţi cu probleme, deoarece nu-ţi controlezi automobilul minţii în prezent.

Singura modalitate de a te pregăti pentru curbele periculoase şi obstacolele din viitor este să-ţi concentrezi întreaga atenţie şi energie asupra sarcinilor din prezent. Există o singură cale pentru a te realiza în viitor pe deplin: lasă trecutul în urmă şi foloseşte prezentul la maximum.
Majoritatea oamenilor nu trăiesc în prezent.

Este foarte bine să visezi la lucrurile bune care vor veni, dar trebuie şi să te bucuri de călătoria până acolo. Nu aştepta să împlineşti o anumită vârstă, să atingi o anumită etapă a vieţii sau să-ţi realizezi un vis, pentru a trăi cu adevărat. Trăieşte acum şi bucură-te de acest moment şi de această oră.
Când voi fi mare...

În copilărie credem că lucrurile se vor îmbunătăţi atunci când vom fi maturi. Când suntem mari, credem că lucrurile se vor îmbunătăţi atunci când vom avea un loc de muncă şi vom câştiga bani. După ce avem un loc de muncă, credem că lucrurile se vor îmbunătăţi atunci când vom avea o maşină şi o casă. Apoi credem că va fi mai bine când ne vom căsători. Odată căsătoriţi, credem că va fi mai bine atunci când ne vom pensiona.
Din acest motiv, de-a lungul vieţii, atât de mulţi oameni amână să resimtă bucuria, dragostea, distracţia, să se simtă bine, să trăiască!

Apoi, într-o zi, se uită în urmă şi îşi dau seama că nu au înţeles rostul vieţii. Descoperă prea târziu că viaţa înseamnă să trăieşti cu adevărat în fiecare moment. Au pierdut atâtea lucruri, pe care viaţa le-ar fi putut oferi, pentru că au aşteptat şi visat mereu la lucruri mai bune. Pur şi simplu, trebuie să trăim la intensitate maximă fiecare moment, fiecare oră şi fiecare zi, iar lucrurile bune vor veni în mod natural.

Dacă amâni să trăieşti în timp ce aştepţi o viaţă mai bună, există posibilitatea să aştepţi o viaţă întreagă!

„Astăzi” nu va mai răsări niciodată. „Astăzi” este un dar preţios, care poate trece cu o viteză alarmantă. Dacă va fi irosit, îţi va consuma o bucată importantă din viaţă. Dacă va fi trăit bine, îţi va împlini viaţa şi o va întregi.
DUŞMANUL
Timpul, inamicul necunoscut, îşi urmează pulsul ritmic.
Fără a putea fi oprit, merge cu putere înainte, distrugând vieţile celor care întârzie.
Se aud ţipete: „Aşteaptă, mâine, imediat”, dar este prea târziu.
Timpul îşi vede de drum, pentru că nu aşteaptă pe nimeni.

Timpul nu face promisiuni şi nu acceptă responsabilităţi pentru vieţile ticsite de irosiri.
Un muribund, singur, slab şi înfrigurat, şopteşte: „Timpule, de ce m-ai dezamăgit?
Atât de multe lucruri au rămas nespuse, nefăcute – tu unde erai şi de ce nu ai avut grijă ca ele să se întâmple?”

Întreaga viaţă îi trece prin faţa ochilor, fiecare moment irosit îi aduce aminte de ce ar fi putut fi.
Nu va mai exista nici o altă zi de mâine pentru că ziua de mâine a venit prea curând şi nu rămân decât zilele de ieri.

Timpul se uită un moment şi se întristează de o astfel de viaţă irosită. Atât de multe provocări, care nu au fost rezolvate, atâtea relaţii fără însemnătate, atâtea locuri nestrăbătute şi atâtea planuri nerealizate.

Pentru o clipă, Timpul îşi aduce aminte de cei ce au îndurat aceeaşi soartă.

Poate că timpul este duşmanul necunoscut, dar alegerile individuale, ale fiecăruia dintre noi, reprezintă DUŞMANUL CUNOSCUT.
Sally Eichhorst
Puterea gândului

Există nenumărate motive din cauza cărora oamenii nu reuşesc în viaţă. Totuşi, două motive sunt predominante.
Primul motiv: mulţi oameni consideră că au fost lipsiţi de succes, deoarece nu le-au fost oferite aceleaşi şanse şi oportunităţi ca acelora care au avut succes.

Ei îi învinovăţesc pe alţii şi nu pe sine, considerând că eşecurile lor sunt consecinţa situaţiilor din exterior.
Ascultându-le motivele, din cauza cărora nu au avut succes, este foarte probabil să auzi una din următoarele scuze:
- „Provin dintr-o familie săracă, aşa că şansele mele au fost limitate.”
-„Părinţii mei nu şi-au permis să plătească pentru ca eu să am parte de o educaţie potrivită.”
- „Părinţii mei au divorţat şi acest fapt m-a dezechilibrat.”
- „Tatăl meu bea excesiv şi a reprezentat o influenţă negativă asupra mea.”
- „Am intrat într-un grup nepotrivit de prieteni şi ei m-au condus pe un drum greşit.”
Este suficient să te gândeşti la oameni, precum Stevie Wonder sau Ray Charles, care în ciuda faptului că sunt orbi, posedă un talent muzical de excepţie. Ei nu şi-au folosit handicapul drept scuză pentru a nu reuşi şi pentru a nu realiza lucruri măreţe.

Al doilea motiv: există persoane care consideră că eşecurile lor se datorează timpurilor în care trăiesc şi adoptă o atitudine total pesimistă, în legătură cu ţara lor şi cu lumea, în general.
Ţi se pare cunoscută vreuna dintre aceste scuze:
- „Această ţară se destramă şi mă trage şi pe mine în jos.”
- „Taxele şi inflaţia reprezintă prea mult pentru salariul meu.”
-„Timpurile în care trăim sunt cele mai rele timpuri.”
-„Cum poţi să-ţi faci planuri sau să fii optimist în condiţiile crizei mondiale?”

Dintotdeauna au existat persoane care au făcut profeţii despre crize economice, calamităţi naturale şi sfârşitul lumii. Dar lumea încă mai există şi noi suntem destul de siguri că va mai exista multă vreme, după ce tu şi eu nu vom mai fi. Se pare că fiecare generaţie are impresia că timpurile îi sunt potrivnice. Dar, în esenţă, noi avem acum mai multe oportunităţi decât am avut vreodată, indiferent cine suntem sau care este situaţia noastră actuală.

Bună dimineaţa!
Şi tu poţi fi un învingător!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu