27 ian. 2010

Strategiile bogăţiei şi fericirii (XIII)

Disciplina
Dezvoltarea personală impune un efort constant numit disciplină. Vreau să-ţi ofer o soluţie pentru această componentă a succesului.

Începe de la mic la mare. Vei descoperi că pornind pe această cale, vei ajunge mai disciplinat. Îţi recomand să accepţi o provocare mai puţin importantă, ceva ce poţi face chiar acum. Apoi acceptă alta. După un timp, când marea provocare îţi va apărea în cale, vei fi în stare să te descurci de minune, având deplină încredere în succesul final.
Vrei să slăbeşti? Începe prin a trece la pâine integrală.
Vrei să pleci în Europa? Începe prin a pune deoparte 15 euro pe săptămână.
Vrei să fii punctual? Începe prin a te trezi cu o jumătate de oră mai devreme.
Vrei să închei o afacere de un milion? Începe prin a face o afacere de cincizeci de euro.

Pas cu pas, departe ajungi. Dar dacă nu faci paşii cei mici, nimeni, nici măcar tu însuţi, nu va avea încredere că îi vei face pe cei mari. Nu fi asemenea tipului care a ieşit semeţ din casă, decis să îndrepte cifrele profitului obţinut de corporaţie, deşi nu reuşise să-şi îndrepte bugetul personal. Pe cine păcăleşte el oare?

Toate lucrurile din jurul nostru interacţionează, influenţându-se reciproc. Disciplina sau lipsa ei afectează totul în jur.

Este totalmente greşit să afirmi: „Acesta este singurul loc în care mă pot destinde”. Nu se poate! Orice standard scăzut va afecta în mod negativ restul realizărilor tale. De ce? Pentru că a face mai puţin decât eşti capabil, creează lipsa de stimă de sine. Iar lipsa de stimă de sine este cea mai mare barieră în calea succesului.
Automotivarea
Am o anumită experienţă în domeniul motivării oamenilor. Aceasta îmi permite să fac o concluzie fundamentală: nu-i poţi schimba pe oameni, dacă ei nu vor să se schimbe.

De aceea viteza cu care se dezvoltă o afacere este direct proporţională cu timpul în care reuşeşti să recrutezi oameni de ispravă. Doar oamenii de ispravă fac diferenţa.

Iată prima regulă a managementului de succes: NU TRIMITE RAŢELE LA ŞCOALA VULTURILOR. De ce? Pentru că nu va merge. Vei obţine doar raţe nefericite. Nu vor urca pe culmi, precum vulturii. Nu vor face altceva decât să măcăne. Şi apoi vor face ceva...pe tine. Ştiu...am încercat.

Motivaţia este un mister. De ce un vânzător se întâlneşte cu un potenţial client la ora şapte dimineaţa, iar altul abia se dă jos din pat la ora unsprezece? Nu ştiu. Face parte din misterele vieţii.

Vorbesc în faţa a o sută de persoane. Cineva se ridică şi spune: „Am de gând să-mi schimb viaţa”. Altcineva se ridică cu un căscat, mormăind în barbă: „Am mai auzit deja toate astea”. De ce? De ce nu sunt influenţaţi ambii la fel? Un alt mister.

Milionarul spune în faţa a o mie de persoane: „Am citit această carte şi ea m-a făcut să păşesc pe drumul către bogăţie”. Ştii câţi vor merge să cumpere cartea? Aşa e...foarte puţini. Nu este incredibil? De ce nu cumpără cartea toată lumea? Un alt mister al vieţii.

Acum, în cazul tău lucrurile merg deja destul de bine. Faptul că citeşti aceste articole, demonstrează că ai motivaţie interioară pentru a te dezvolta şi a te schimba. Îţi recomand să construieşti pe această fundaţie, pentru a deveni tot ce eşti capabil să fii.
Ştiu că o vei face!


Motto: „Succesul este rezultatul unor acţiuni simple, repetate zilnic.”
autor: Valentin DOLGANIUC



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu