25 mai 2010

Mintea ta poate fi comparată cu o grădină

Cu acest exerciţiu simplu, îţi voi arăta cum să îndepărtezi pentru totdeauna gândurile negative din mintea ta.
Începând de astăzi, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este ca, pentru doar jumătate de oră, tu să ai numai gânduri pozitive. Asta e tot! Timp de jumătate de oră, gândeşte-te doar la lucruri pozitive, care te fac puternic. Când un gând negativ va începe să se strecoare (şi asta se va întâmpla cu siguranţă), dirijează-ţi uşor mintea către un gând pozitiv.

După o săptămână, măreşte timpul exerciţiului la o oră. În fiecare săptămână, măreşte timpul cu o altă oră, până când îţi vei petrece întreaga zi, concentrându-te doar asupra gândurilor pozitive.

Aminteşte-ţi că mintea ta va atrage lucrurile asupra cărora îşi îndreaptă atenţia continuu. Aşadar, atunci când vei ajunge la etapa să poţi gândi pozitiv o zi întreagă, eradicând aproape toate gândurile negative şi concentrându-te doar asupra celor pozitive, dorinţele tale cele mai puternice se vor materializa fără prea mari eforturi.
Acest exerciţiu face minuni doar atunci când este practicat în permanenţă. De fiecare dată, când un gând negativ încearcă să pătrundă şi să te deprime, pentru a te îndepărta de obiectivele tale, spune încetişor cuvintele „coş de gunoi”. Vizualizează această imagine negativă aruncată într-un coş de gunoi, peste care se apasă puternic capacul.
După un anumit timp, vei descoperi că, atunci când gândurile negative vor încerca să pătrundă, aceste cuvinte („coş de gunoi”) stau de pază la uşa minţii tale. Vor apărea automat, exact în momentul apariţiei gândurilor negative, îndepărtându-le înainte ca ele să te poată afecta.

Gândurile negative şi cele pozitive nu pot ocupa mintea în acelaşi timp. Dacă vei urmări ca numai gândurile pozitive să-ţi domine mintea, acest lucru se va transforma într-un obicei şi gândirea ta va avea o dominantă pozitivă permanentă, iar lucrurile negative nu vor mai avea acces.

Mintea ta poate fi comparată cu o grădină, în care tu eşti grădinarul. Ai două opţiuni: prima este să plantezi seminţe bune, să pliveşti toate buruienile, să faci grădina frumoasă şi să o protejezi de paraziţi. A două este să o ignorezi, să nu ai grijă de ea, să o laşi de izbelişte. Orice ai face, un singur lucru este sigur: vei primi precum ai contribuit. Decizia îţi aparţine.
Grădina ta va creşte, indiferent dacă vei avea sau nu grijă de ea, dar s-ar putea să nu-ţi placă ceea ce primeşti. Pentru a culege roadele unei grădini frumoase şi bine întreţinute, trebuie să fii pregătit să depui efortul necesar. Aşadar, alimentează-ţi mintea zilnic cu lucruri pozitive, protejeaz-o de cele negative şi vei culege cele mai minunate roade.

Nu te mai îngrijora!

„Lucrurile mici afectează minţile mărunte.”

Gândeşte-te puţin la următorul lucru! Mai mult de 99% din lucrurile de care ne temem nu se întâmplă niciodată. Mai puţin de 1% din ele se pot întâmpla cu adevărat. Dar noi tot ne îngrijorăm pentru toate detaliile.

Şi mai ridicole sunt motivele pentru care oamenii se tem de fapt! Oare ne îngrijorăm şi avem insomnii pentru lucrurile cu adevărat importante din viaţă? Ne temem că ne vom îmbolnăvi de SIDA, acel ucigaş tăcut şi periculos? Ne temem oare că vom suferi atacuri cerebrale, infarcte sau că ne vom îmbolnăvi de boli grave cauzate de băutură, de tutun, de alimentaţia proastă sau de lipsa activităţilor fizice? Oare ne temem să nu fim prinşi într-un al Treilea Război Mondial cu posibile implicaţii nucleare sau ne gândim la pericolele majore care pot afecta mediul înconjurător? Ne gândim poate că vom deveni încă una dintre persoanele implicate în accidente rutiere?
Acestea sunt într-adevăr motive serioase de îngrijorare, dar lumea nu doarme din cauza propriilor motive nefondate, care nu vor avea loc niciodată.

Dacă, din întâmplare, acestea se transformă în realitate, în cele mai multe cazuri, ele nu vor avea consecinţe nefaste. Poate că tu crezi că oamenii se îngrijorează din cauza unor lucruri mai importante, care au o probabilitate ridicată de a se întâmpla şi care ar putea avea rezultate drastice? Ideea este că, în loc să ne preocupăm de lucruri banale, mai bine să nu ne îngrijorăm deloc!

Nu afirm că nu ar trebui să te îngrijoreze lucrurile importante. În viaţă ne confruntăm, adesea, fără teamă cu adevărate catastrofe, dar permitem lucrurilor mărunte să ne dărâme.
Ana se grăbea la o întâlnire atât de tare, încât a pierdut controlul maşinii şi s-a trezit în apă. Totul s-a petrecut atât de repede, încât şi-a revenit doar atunci când apa a ajuns la ea şi a simţit cât de rece era. Centura de siguranţă era blocată, iar picioarele prinse. Cu cât lupta mai mult, cu atât mai mult se panica.

Se îneca! A încetat să se mai zbată, de parcă accepta inevitabilul. Viaţa i-a trecut prin faţa ochilor. Doar cu câteva minute în urmă se temea că nu va ajunge la timp la întâlnire. Se întreba dacă prezentarea pe care o pregătise era suficient de bună, dacă era potrivit îmbrăcată şi dacă potenţialii clienţi o vor plăcea. Aceste temeri erau cele care o aduseseră în această situaţie dificilă.

Înainte de a leşina, Ana şi-a dat seama brusc că era persoana care se îngrijora mereu. Îi era frică că nu va atinge obiectivele de la serviciu, se îngrijora că şeful nu o place, că munca nu-i pe gustul ei, se gândea la hainele pe care nu şi le putea permite, se întreba dacă cuvertura se potriveşte cu perdelele din cameră, se gândea mereu că nu va avea suficienţi bani la sfârşitul fiecărei luni şi că nu va avea o pensie mare. Era supărată chiar şi din cauza unui coş, care-i apăruse pe faţă şi din cauza că se îngrăşase puţin.
Ea şi-a dat seama, cât de importante păreau aceste probleme atunci şi cât de lipsite de importanţă erau acum, când zăcea prinsă în apă. Înainte de a leşina, ea a jurat că, dacă printr-un miracol scapă cu viaţă, nu va mai irosi niciodată timpul şi energia preţioasă cu griji nefondate şi nu le va mai permite să o domine.

Ana a fost salvată de cineva, care trecea prin zonă şi care a reuşit să o scoată din maşina care se scufunda. În mod miraculos, ea a scăpat fără răni grave.
Astăzi, Ana are un nou contract cu viaţa. Ea nu mai pierde nici o secundă, îngrijorându-se pentru lucruri neimportante. A înţeles că viaţa este prea scurtă şi timpul este prea preţios pentru a-l irosi astfel.

De ce ne dăm seama cât de scurt este timpul nostru pe Pământ doar atunci când ni se întâmplă lucruri ieşite din comun?
Nu-ţi mai irosi timpul şi energia preţioasă îngrijorându-te! Pur şi simplu, nu merită!

Bună dimineaţa!
Şi tu poţi fi un învingător

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu